Advocaat in Breda - specialist in ontslag- en arbeidsrecht
arrow-up

Arbeidsconflict met werkgever

Een arbeidsconflict met een werkgever brengt geen fijne werksfeer met zich mee. Het is vervelend en het werkt demotiverend. Daarom is het juist belangrijk om het zo snel mogelijk op te lossen, zodat je weer met plezier naar je werk kan gaan. Ik help je hier graag verder mee. 

Rechten bij een arbeidsconflict met een werkgever

Als je in een arbeidsconflict zit met jouw werkgever is het goed om te weten wat jouw rechten zijn. Mag jouw werkgever je zomaar ontslaan of overplaatsen? Of ben je verplicht om samen met een mediator in gesprek te gaan? Of wat moet je doen wanneer je het niet eens bent met het krijgen van een slechte beoordeling? Wij staan voor jou klaar om je in deze situaties verder te helpen. Zodat jij precies weet waar je aan toe bent en wat je het beste kunt doen.

Vaststellingsovereenkomst maken

Als het niet lukt om het conflict met jouw werkgever op te lossen, gaan we samen zitten om goede en duidelijke afspraken te maken over het beëindigen van jouw arbeidsovereenkomst. Punten die we zullen bespreken zijn:

  • Ontslagvergoeding
  • Ontslagdatum
  • Vergoeding voor een advocaat
  • Vrijstelling van werkzaamheden
  • Een positief getuigschrift
  • Een correcte eindafrekening

 

Deze afspraken worden vervolgens vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Rechtszaak bij arbeidsconflict met een werkgever

Als we er onderling met de werkgever niet uit komen, is de volgende stap om naar de rechter te gaan. Voordat dit proces van start gaat, kijken we eerst naar het belang dat je bij het bedrijf hebt. Als je hier ooit nog wilt werken, raden we niet aan om een rechtszaak te starten. Als dit niet het geval is, kan er gekeken worden naar de slagingskans van de rechtszaak. Dit bepalen we door onder andere te kijken naar soortgelijke zaken en het bewijsmateriaal dat we kunnen verzamelen.

Juridisch lijden

Nadat de zaak geprocedeerd is, is het een kwestie van wachten. In deze status heb je als werknemer geen invloed meer op de zaak. Het lange wachten in de onwetendheid wordt met een juridische term ook wel ‘juridisch lijden’ genoemd.

Contact opnemen

Zit jij als werknemer in een situatie zoals hierboven genoemd? Wij helpen jou graag verder om er zo goed mogelijk uit te komen. We kunnen ons ook voorstellen dat het stappen naar een advocaat een hoop vragen met zich meebrengt. Meld je daarom gemakkelijk aan voor een gratis spreekuur. Hierin bespreken we geheel vrijblijvend de vragen waar je mee zit. We zijn telefonisch bereikbaar op 076 513 9308 of per mail via info@advocaatinbreda.nl.

Advocaat

Vraag vrijblijvend adviesgesprek

Meld je aan voor het gratis spreekuur.

Online afspraak Advocaat in Breda

Kom direct met ons in contact via het formulier

Vul het formulier in en stel je vraag.