Advocaat in Breda - specialist in ontslag- en arbeidsrecht
arrow-up

Tarieven Ontslag- En Arbeidsrecht Advocaat

Kosten Ontslag - En Arbeidsrecht Advocaat

De tarieven en kosten van een onstlag- en arbeidsrecht advocaat hebben we voor jou duidelijk en overzichtelijk opgesteld. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Mijn tariefstelling is helder en concurrerend. In de meeste gevallen werk ik op betalende basis met een vast uurtarief. In zaken die zich daarvoor lenen, werk ik op basis van gesubsidieerde rechtshulp. Wil je echt maximale zekerheid over jouw juridische uitgaven? Dan bied ik jou de mogelijkheid om een vaste prijsafspraak (fixed fee) te maken.

Wil je een inschatting van jouw kansen, kort gratis advies of gewoon even sparren? Meld je dan aan voor mijn gratis spreekuur. Tijdens dit 15 minuten durend gesprek beantwoord ik al jouw vragen over arbeidsrecht en ontslagrecht. Als jouw kwestie meer tijd vergt dan deze 15 minuten zal ik jou dit aangeven. In dat geval kunnen we een vervolgafspraak maken. Natuurlijk geef ik je vooraf een indicatie van kosten die aan een arbeidsrecht advocaat verbonden zijn.

Gefinancierde Rechtshulp/Toevoeging:

Ben je een particulier met een laag inkomen en weinig vermogen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit is een vorm van subsidie die wordt geregeld in de Wet op de Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand is het orgaan dat in Nederland de gesubsidieerde rechtsbijstand regelt.

Wij kunnen uit jouw naam een zogenaamde toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Wet op de rechtsbijstand bepaalt dat de Raad in 2023 bij de beoordeling van de aanvraag dient uit te gaan van de fiscale gegevens uit 2021 (het peiljaar). Als de aanvraag wordt toegewezen, betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een deel van de advocaatkosten. Afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen betaal je een eigen bijdrage die varieert van € 148,- tot € 875,- (inclusief BTW).

Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rechtsbijstand.nl) vind je alle informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand, over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen en over de eigen bijdrage.

Vaste Prijsafspraak

In sommige gevallen kan het ook anders en kan ik vooraf goed inschatten hoeveel tijd ik met een zaak bezig zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij veel voorkomende juridische problemen of conflicten, zoals….

  • Advies over een (concept-) arbeidsovereenkomst;
  • advies over een concurrentie- of relatiebeding;
  • het instellen van een loonvordering (bijvoorbeeld wegens achterstallig salaris of achterstallig vakantiegeld of uitbetaling vakantiedagen);
  • het onderhandelen van een exit-regeling;
  • het opstellen van een beëindigingsovereenkomst (een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van een arbeidsovereenkomst)
  • het screenen en/of aanpassen van een beëindigingsovereenkomst;
  • etc

In deze gevallen en andere gevallen bied ik jou de mogelijkheid om vooraf een vaste prijsafspraak te maken (fixed fee). Dit doe ik steeds vaker.
Je mag hier dus best om vragen! Hierdoor krijg je duidelijk inzicht en zekerheid over wat jouw kosten zullen zijn voor het inschakelen van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat.

Vraag vrijblijvend adviesgesprek

Meld je aan voor het gratis spreekuur.

Kom direct met ons in contact via het formulier

Vul het formulier in en stel je vraag.