Advocaat in Breda - specialist in ontslag- en arbeidsrecht

Wat is rechtsbijstand?

Wanneer je dit zoekt, heb je de term ‘rechtsbijstand’ al wel vaker voorbij horen komen. Toch bestaan er veel onduidelijkheden over. Tijd voor een heldere uitleg! Wil je graag weten wat rechtsbijstand is en wat je hiermee kunt doen? Lees dan snel dit artikel verder.

 

Rechtsbijstand, wat is dit?

Rechtsbijstand is letterlijk hulp bij juridische kwesties. Hulp in de vorm van de juiste juridische kennis en financiële verlichting. Dit kan zeker handig zijn wanneer je te maken hebt met een (juridisch) conflict. Denk bijvoorbeeld aan een geschil met de gemeente, een leverancier, de buren of een arbeidsconflict met jouw werkgever. In veel gevallen is gespecialiseerde kennis gewenst of is de hulp van een advocaat onvermijdelijk. Dan komt rechtsbijstand om de hoek kijken.

 

Zakelijke rechtsbijstand

Als ondernemer of ZZP’er is het essentieel om goed voorbereid te zijn op juridische geschillen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan u hierbij ondersteunen. Niet alleen voor particulieren is er juridische hulp. Ook voor zakelijke rechtsbijstand kunt u bij een advocaat terecht. In de zakelijke wereld kunnen er veel diverse conflicten ontstaan met juridische gevolgen. Handig om dan in contact te komen met een advocaat. Een bedrijfsrechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp aan ondernemingen die te maken krijgen met juridische problemen. Van geschillen met leveranciers tot problemen met de overheid, de verzekering dekt de kosten van juridische bijstand, waardoor uw bedrijf door kan gaan met waar het goed in is.

 

Waarom een rechtsbijstandverzekering voor ZZP belangrijk is

Werken als ZZP’er brengt veel vrijheid met zich mee, maar ook verantwoordelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van juridische bijstand bij geschillen. Of het nu gaat om een contractueel probleem of een arbeidsrechtelijke kwestie, met de juiste verzekering staat u sterk.

 

Rechtsbijstandsverzekering verplicht?

Wanneer je te maken hebt met een juridische kwestie is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Dit is niet verplicht! Met deze verzekering dek je de kosten die juridische conflicten met zich mee brengen.

 

Kosten van een rechtsbijstandverzekering voor ondernemers

De kosten van een rechtsbijstandverzekering variëren afhankelijk van de gewenste dekking. Factoren zoals het risicoprofiel van uw onderneming en de gekozen dekking spelen een rol. Het is belangrijk een balans te vinden tussen kosten en benodigde dekking.

Bij Advocaat in Breda zijn de tarieven duidelijk en transparant. Op basis van een gratis intakegesprek wordt vooraf  een inschatting gemaakt hoeveel tijd  nodig is. Wij maken een overzichtelijke opdrachtbevestiging waarin alle afspraken en de tarieven worden vastgelegd. Geen onplezierige verassingen achteraf dus. In sommige gevallen bestaat er recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel pro deo genoemd. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Als laatste kunnen we in sommige gevallen werken op basis van  een vaste prijsafspraak. In alle gevallen streven wij ernaar om jou vooraf inzicht en zekerheid te geven over wat jouw kosten zullen zijn voor het inschakelen van juridische hulp binnen het arbeidsrecht.

 

Hoe vraag ik een rechtsbijstandverzekering aan?

Het aanvragen van een rechtsbijstandverzekering is eenvoudig. Begin met het vergelijken van aanbieders om de beste dekking voor uw situatie te vinden. Neem contact op met verzekeringsadviseurs.

Wat is rechtsbijstand