Advocaat in Breda - specialist in ontslag- en arbeidsrecht

Wat is rechtsbijstand?

Wanneer je dit zoekt, heb je de term ‘rechtsbijstand’ al wel vaker voorbij horen komen. Toch bestaan er veel onduidelijkheden over. Tijd voor een heldere uitleg! Wil je graag weten wat rechtsbijstand is en wat je hiermee kunt doen? Lees dan snel dit artikel verder.

Rechtsbijstand, wat is dit?

Rechtsbijstand is letterlijk hulp bij juridische kwesties. Hulp in de vorm van de juiste juridische kennis en financiële verlichting. Dit kan zeker handig zijn wanneer je te maken hebt met een (juridisch) conflict. Denk bijvoorbeeld aan een geschil met de gemeente, een leverancier, de buren of een arbeidsconflict met jouw werkgever. In veel gevallen is gespecialiseerde kennis gewenst of is de hulp van een advocaat onvermijdelijk. Dan komt rechtsbijstand om de hoek kijken.

Zakelijke rechtsbijstand

Niet alleen voor particulieren is er juridische hulp. Ook voor zakelijke rechtsbijstand kunt u bij een advocaat terecht. In de zakelijke wereld kunnen er veel diverse conflicten ontstaan met juridische gevolgen. Handig om dan in contact te komen met een advocaat. Met een zakelijke verzekering kan je een hoop kosten besparen en problemen voorkomen. Wil je meer weten over zakelijke rechtsbijstand? Neem gerust contact op.

Rechtsbijstandsverzekering verplicht?

Wanneer je te maken hebt met een juridische kwestie is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Dit is niet verplicht! Met deze verzekering dek je de kosten die juridische conflicten met zich mee brengen.

Tarieven

Bij Advocaat in Breda zijn de tarieven duidelijk en transparant. Op basis van een gratis intakegesprek wordt vooraf  een inschatting gemaakt hoeveel tijd  nodig is. Wij maken een overzichtelijke opdrachtbevestiging waarin alle afspraken en de tarieven worden vastgelegd. Geen onplezierige verassingen achteraf dus. In sommige gevallen bestaat er recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel pro deo genoemd. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Als laatste kunnen we in sommige gevallen werken op basis van  een vaste prijsafspraak. In alle gevallen streven wij ernaar om jou vooraf inzicht en zekerheid te geven over wat jouw kosten zullen zijn voor het inschakelen van juridische hulp binnen het arbeidsrecht.

Wat is rechtsbijstand