Advocaat in Breda - specialist in ontslag- en arbeidsrecht
arrow-up

Arbeidsconflict met werknemer

Een discussie over verantwoordelijkheden of een confrontatie komt vaak voor op een werkvloer. Vaak zijn dit situaties waar je met elkaar ook weer uitkomt. Maar in sommige gevallen kan dit ook leiden tot verzuim of arbeidsconflicten met de werknemer. In dat geval is het goed om te weten welke rechten je als werkgever hebt.

Ziektemelding van de werknemer bij een arbeidsconflict

Het ontstaan van een arbeidsconflict met de werknemer leidt met regelmaat tot een ziektemelding. Zo kunnen er bijvoorbeeld klachten ontstaan zoals een burn-out of overspannenheid. Een bedrijfsarts zal hierbij oordelen of er sprake is van ‘medisch arbeidsongeschiktheid’. Het advies dat hieruit kan volgen is om samen tot een oplossing van het conflict te komen. Dit kan eventueel onder begeleiding van een mediator. 

Waar moet je op letten bij een arbeidsconflict?

Een belangrijk onderdeel bij een arbeidsconflict is om alle communicatie en handelingen duidelijk vast te leggen. De werknemer is door de wet namelijk goed in bescherming genomen. Om jouw zaak sterk te maken is het nodig om bewijsmaterialen te verzamelen. Deze kunnen bij een mogelijke rechtszaak gebruikt worden.

Rechtszaak aangaan met de werknemer

Wanneer het niet lukt om in samenspraak uit het conflict te komen, staan wij ook voor je klaar. Een rechtszaak bij de kantonrechter is dan vaak de volgende stap. Hier maken we ons sterk voor de beste uitkomst voor jouw organisatie.

Contact opnemen

Heb jij als werkgever een arbeidsconflict met een werknemer? Wij helpen jou graag verder om er zo goed mogelijk uit te komen. We kunnen ons ook voorstellen dat het stappen naar een advocaat een hoop vragen met zich meebrengt. Meld je daarom gemakkelijk aan voor een gratis spreekuur. Hierin bespreken we geheel vrijblijvend de vragen waar je mee zit. We zijn telefonisch bereikbaar op 076 513 9308 of per mail via info@advocaatinbreda.nl.

Advocaat

Vraag vrijblijvend adviesgesprek

Meld je aan voor het gratis spreekuur.

Online afspraak Advocaat in Breda

Kom direct met ons in contact via het formulier

Vul het formulier in en stel je vraag.